2011. május 18., szerda

Szülinapi torta



Kakaós tészta:
  • 18 dkg puha vaj
  • 17 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1,5 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 9 dkg kakaó
A vajat kikeverjük a cukorral, majd beleverjük a tojásokat. Beletesszük a vanília kivonatot és a tejfölt, beleszitáljuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, végül pedig a kakaót.

A vaníliás tésztát az előző recept szerint készítjük, csak nem teszünk bele kakaót, és kap még egy plusz teáskanál vanília aromát.

A tésztákat külön-külön, tortaformában, 180 fokon sütjük, kb. 30 percen át.

Krém: 2 tábla Boci (egyenként 9dkg-os) étcsokit felolvasztunk 8 dkg vajjal egy lábasban. Hogy fényes legyen, adunk hozzá 1 evőkanál étolajat. Ha levettük a tűzről, belekeverünk 1,5 dl joghurtot és 3 púpos evőkanál (édesszájúak tehetnek többet) átszitált porcukrot.
A krém egyharmadával összeragasztjuk a tésztákat, egyharmadát a tetejére, a maradék egyharmadot pedig az oldalára kenjük.
Reszelt fehér csokival díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: