Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál só
- 15 dkg kakaópor
- 2,5 dl forró víz
- 30 dkg cukor
- 3 tojás
- 17 dkg puha vaj
- 2 dl kefír vagy natúr Danone Activia
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 16 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 2 dl tejszín
- 15 dkg cukor
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sütőport, és a sót. Egy másik edényben a kakaóporra forró vizet öntünk, és simára keverjük vele.
A cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat. Ezután hozzákeverjük a kakaós masszát, majd a kefirt és a vaníliakivonatot, és alaposan összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is összedolgozzuk, és a tortaformába öntjük.
Sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
A bevonathoz a csokit apróra törjük. A tejszínt és a cukrot közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad, majd hozzáadjuk a csokit, és a tűzről levéve belekeverjük a vajat és a vaníliakivonatot is. Legalább 1 órára félretesszük hűlni.
A torta tetejét és alját is megkenjük a csokival, és hűtőben állni hagyjuk legalább 1 órán át.
(TV Paprika, 2009. decemberi szám)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése