2011. december 29., csütörtök

Étcsokis torta



Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál só
  • 15 dkg kakaópor
  • 2,5 dl forró víz
  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 17 dkg puha vaj
  • 2 dl kefír vagy natúr Danone Activia
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
A bevonathoz:
  • 16 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
A sütőt előmelegítjük 180 fora. Egy 28-30 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, a forma széleit pedig kivajazzuk.
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sütőport, és a sót. Egy másik edényben a kakaóporra forró vizet öntünk, és simára keverjük vele.
A cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat. Ezután hozzákeverjük a kakaós masszát, majd a kefirt és a vaníliakivonatot, és alaposan összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is összedolgozzuk, és a tortaformába öntjük.
Sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.

A bevonathoz a csokit apróra törjük. A tejszínt és a cukrot közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad, majd hozzáadjuk a csokit, és a tűzről levéve belekeverjük a vajat és a vaníliakivonatot is. Legalább 1 órára félretesszük hűlni.

A torta tetejét és alját is megkenjük a csokival, és hűtőben állni hagyjuk legalább 1 órán át.

(TV Paprika, 2009. decemberi szám)

Nincsenek megjegyzések: