Tavaszi-nyári, könnyed édesség, amely bármilyen idény gyümölccsel elkészíthető...
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 18 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- csipet só
A krémhez:
- 50 dkg túró
- cukor ízlés szerint
- fél citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- pici só
- kevés tejbegríz
Elkészítés: Felverjük a tojássárgáját a cukorral, beleszitáljuk lassan a lisztet. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az előző masszába. Sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Míg a torta kihűl, egyszerűen összekeverjük a túrós krém hozzávalóit, majd megkenjük és feldíszítjük a tortát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése