2008. november 23., vasárnap

Kókuszos-mandulás szelet





Hozzávalók:
  • 2 dl tejszín
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
Tetejére:
  • 11 dkg Rama
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál tej
  • 15 dkg kókuszreszelék vagy szeletelt mandula

A tejszínt a cukorral és a vaniliás cukorral addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, beleöntjük a mandulaaromát, beleteszünk egy csipet sót a masszába és tovább habosítjuk. Végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet. 
Előmelegített sütőben sütjük 20 percen át, 200 fokon.

Eközben a vajat felolvasztjuk a cukorral, majd belekeverjük a tejet és a kókuszt/mandulát. A masszát rákenjük a kivett sütire.
160 fokon további 15 percen át sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kihűlés után szeleteljük. 

Nincsenek megjegyzések: