2008. november 14., péntek

Máktorta





Vasárnap délutáni teázáshoz igazán megfelelő desszert, de a karácsonyi menü része is lehet a következő torta:

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha Rama
  • 6 tojás különválasztva
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag Bourbon vaniliás cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 7 dkg darált dió
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • baracklekvár, tejszínhab, gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés:
A Ramát a 6 tojássárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mákot és a sütőport, a diót és a fahéjt, és jól elkeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan az előző masszához adjuk.
A tortát kivajazott, 24 cm-es tortaformában 150 fokon, légkeveréssel 60 percig sütjük.
Ha kihűlt, felvágjuk és tejszínhabbal, lekvárral, vagy gyümölcsdarabokkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: