Vasárnap délutáni teázáshoz igazán megfelelő desszert, de a karácsonyi menü része is lehet a következő torta:
- 20 dkg puha Rama
- 6 tojás különválasztva
- 15 dkg cukor
- 2 csomag Bourbon vaniliás cukor
- 15 dkg darált mák
- 7 dkg darált dió
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet só
- baracklekvár, tejszínhab, gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés:
A Ramát a 6 tojássárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mákot és a sütőport, a diót és a fahéjt, és jól elkeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan az előző masszához adjuk.
A tortát kivajazott, 24 cm-es tortaformában 150 fokon, légkeveréssel 60 percig sütjük.
Ha kihűlt, felvágjuk és tejszínhabbal, lekvárral, vagy gyümölcsdarabokkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése