Kiss családunk új nagy kedvence a diótorta és majd a későbbiekben közzétett máktorta. A két recept nagyon hasonló egymáshoz, és nem is nehéz elkészíteni egyiket sem.
Íme a diótorta receptje:
Hozzávalók:
Tészta:
- 18 dkg porcukor
- 8 tojás (különválasztva)
- 15 dkg őrölt dió
- 2 evőkanál liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
Krém:
- 2 evőkanál liszt
- 1 bögre tej
- 20 dkg Rama
- 20 dkg cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
Díszítéshez darált dió, mandula, vagy ami tetszik...
Elkészítés:
A porcukrot a 8 tojás sárgájával habosra keverjük, beleszórjuk a diót, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, végül pedig a fahéjat. A tojásfehérjét a sóval keményre verjük, majd óvatosan az előző masszához keverjük. Kivajazunk egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjük a tésztát, és légkeveréses sütőben, 150 fokon, kb. 1 órán át sütjük a tortát.
Egy kis edényben, a csomómentesre kevert lisztes tejet sűrűre főzzük a krémhez. Ha kicsit hűlt, belekeverjük a Ramát, a cukrot és a kakaót. A kihűlt tortát egyenletesen bekenjük a krémmel, végül díszíthetjük a tetejét dióval vagy mandulával, de tejszínhabbal is kitűnő, ünnepi sütit kapunk.
1 megjegyzés:
nagyon jól néz ki, sajnos a dió eszméletlenül drága, mákot meg nem is nagyon találok kint, de majd otthon beizzítom ezt a receptet Endre nagy örömére...
Megjegyzés küldése