2008. október 15., szerda

Kakaós csiga


Közkívánatra:) jöjjön egy kakaós csiga recept, amit igazából én is egy blogról tanultam (Macikonyha). Nem olyan babrás elkészíteni, mivel kenyérsütő is bedagaszthatja a tésztát, de persze azért meg lehet kézzel puszta kézzel is bírkózni vele.

Hozzávalók:
  • 50 dkg szobahőmérsékletű liszt
  • 7 dkg puha vaj
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

A hozzávalókat, ahogy említettem kenyérsütőben is dagaszthatjuk és keleszthetjük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük egy evőkanál olvasztott vajjal. Rászórjuk a kakaós tölteléket, ami 1 csésze cukorból és 4 evőkanál kakaóból áll. A töltelékes tésztát felcsavarjuk, a széleit jól összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. 

( Általában én kettéveszem a megkelt tésztát és az egyik feléből szilva- vagy baracklekváros buktákat készítek, és a másik feléből készülnek a kakaós csigák.)

175 fokon, 25-30 percen át sütjük.
Amikor már kezdenek színt kapni a sütik, meglocsoljuk egy kis vajas tejjel, így sokkal puhábbak lesznek a csigák. 

Nincsenek megjegyzések: